Stichting Monument & Verhaal voert op dit moment het project Verhalen van Hollands Buiten - fase I uit en bereidt een vervolgproject voor.

In het kader van fase I worden verhalen verteld en vertoond. In deze agenda staat de laatste informatie over de vertelactiviteiten op locatie.

 

Donderdag 27 oktober 2022: Verhaal - De Tuinen van Prins Frederik

Kleine Japie wil helemaal niet bij zijn vader op de boerderij gaan werken. Hij wil werken in die hele mooie tuin in het grote huis naast de Rijksstraatweg. Maar van wíe die tuin eigenlijk was, en hoe gróót ‘ie wel niet was - daar had hij geen idee van. Tot zijn oom Teun hem op een dag meeneemt op een wandeling door die tuinen, en vertelt hoe ze ontstaan zijn. 

Op deze donderdag midden in de herfstvakantie vertelt Janneke opnieuw het verhaal dat gemaakt is voor Prins Frederik's Parkenroute.  Dit verhaal is geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder die lekker wil komen luisteren.   

14:00 uur in de bibliotheek van Voorschoten, Wijngaardenlaan 4
16:00 uur in de bibliotheek van Wassenaar, Langstraat 40

Zaterdag 8 oktober 2022: 'Zusje van... Het verhaal van Susanna Huygens - Huygens' Hofwijck

Tijdens de Museumnacht vertelt Janneke het verhaal van Susanna Huygens.
Opgroeien met vier oudere broers is voor elk meisje een uitdaging. Zeker als die broers ook nog eens razend slim zijn.  Susanna ‘ Zus’ Huygens was zeker niet dom, maar doorleren - dat deden meisjes niet in haar tijd. Zij koos daarom een andere weg, die haar van Hofwijck naar Clingendael bracht. 

Huygens' Hofwijck, Westeinde 2a, Voorburg.  Verhaal begint om 21:00 uur. Meer informatie over het volledige programma van die avond vindt u hier

 

Dit verhaal maakt deel uit van het project Verhalen van Hollands Buiten- fase I

Vrijdag 9 september 2022: Eerste film van verhalen van Hollands Buiten - I online

Met een documentaire over Landgoed Oostergeest in Warmond start het project Verhalen van Hollands Buiten in de week van Open Monumentendag 2022 met een serie over het beheer en de beleving van buitenplaatsen in de Zuid-Hollandse Landgoederenzone. De films belichten bijzondere verhalen, vaak verteld door de ogen van bewoners en direct betrokkenen. Klik op deze link voor de eerste film.

 

 

Donderdag 16 juni 2022: Thema-avond rond Prins Frederik's Parkenroute

Historische Vereniging Oud Wassenaer organiseert op 16 juni om 16:30 uur een avond rond Prins Frederik's Parkenroute in Raadhuis de Paauw, Raadhuislaan 22, Wassenaar. Carla Scheffer (gemeente Wassenaar) neemt ons mee in haar onderzoek naar deze bijzonder 'broer van de koning' en de rijroute die hij aan liet leggen. Janneke vertelt een mooi verhaal en licht in een korte workshop een paar tipjes van de sluier op over hoe je nu een goed verhaal vertelt.
Bijeenkomst gemist? Er komt een tweede avond in het najaar. Informatie via erfgoed@wassenaar.nl, toegang gratis. Meer info vindt u hier.

 

Maandag 6 juni 2022, Dag van het Kasteel

Op buitenplaats Ockenburgh (Monsterseweg 4, 2553 RL ‘s-Gravenhage) interviewt Guerite bevlogen vrijwilligers over hun verhalen rond de geschiedenis, de redding en de toekomst van deze unieke buitenplaats. Dit interview is onderdeel van het project Verhalen van Hollands Buiten - fase I. Ockenburgh heeft tussen 11.00 en 16.30 uur een uitgebreid programma voor het hele gezin. Iedereen is welkom in de Villa, de binnenplaats, de kas en de buitenbar van Buitenplaats Ockenburgh. Voor meer informatie, klik hier.

 

Zaterdag 11 september 2021, Open Monumentendag

Ter gelegenheid van de opening van het gerestaureerde huis de Paauw en de realisatie van enkele onderdelen rond Prins Frederiks Parkenroute, vertelt Janneke het eerste historische verhaal van het project Verhalen van Hollands Buiten - fase I.