De drijvende krachten

Guerite Flury

Guerite studeerde geschiedenis in Leiden en Londen en werkt al 25 jaar in de particuliere erfgoedsector als projectcoördinator, evenementenorganisator en redacteur. Daarnaast heeft zij ervaring in het maken van documentair gedraaide televisieprogramma's en andere audiovisuele dragers over erfgoed en (cultuur-)landschap, met alle aanverwante research, communicatie en fondsenwerving. Zo was zij mede verantwoordelijk voor AVRO-televisieseries over ‘Groene Monumenten’, met onder meer een aflevering over de Noord-Zuid-Hollandse Landgoederenzone en is ze coauteur van het boek ‘20 Nationale Landschappen’ (2009). In haar vrije tijd is ze vrijwilliger bij buitenplaats Berbice in Voorschoten. 

 

Binnen de stichting is Guerite het eerste aanspreekpunt voor organisatorische zaken en vragen rond Oral History projecten.

Mail: info@monumentenverhaal.nl
of bel: 06 46176281

 

Janneke Tanja

Janneke heeft geschiedenis gestudeerd in Leiden en Londen en werkt als trainer, facilitator, maar vooral als verhalenverteller. Ze kan haar publiek in vijf minuten laten schateren van de lach, of ze meenemen in een verhaal dat voorbij lijkt te vliegen maar een hele avond blijkt te duren... Daarbij put ze vaak uit een oneindige voorraad sprookjes, legenden en mythen. Maar Janneke maakt ook graag verhalen op maat voor specifieke locaties of gebeurtenissen. Zo was ze betrokken bij de Storytrail op Paleis Soestdijk, en vertelde ze meerdere malen tijdens het festival 'Forten vol Verhalen' op de oude forten van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Als trainer begeleidde ze onder meer de gidsen van Museum Rotterdam.  Janneke heeft, mede dankzij haar deelname aan de Federation for European Storytelling (FEST), een netwerk binnen de vertelwereld dat tot ver buiten de grenzen van Europa reikt.

 

Binnen de stichting is Janneke het eerste aanspreekpunt voor verhalen, verhaal-gerelateerde vragen en trainingen.

Mail: janneke@monumentenverhaal.nl
of bel: 06 12514012